Back to Top

När man har lite för roligt...

CilvanoUltuna

kan det gå på tok!
Cilvano, den nu 19 åriga Lipizzanern på gården har i hela sitt liv hållit en nobel profil. Han har stått över ungdomliga nycker och lek och alltid varit, ja, för att vara ärlig, lite av en tråk-gubbe i hagen. Visst har han ibland varit intresserad av att spänna sina muskler för att hålla andra hästar på plats men övrig kontakt har han tyckt varit överskattad. I 14 år har jag betraktad honom i olika konstellationer och jag har sett ungefär samma mönster i de flesta fall, anfall är bästa försvar, om man måste, sen reträtt till en lugn hörna i hagen.
Men en vårdag för ungefär ett år sedan började hans världsbild att krackelera, för då kom, Amarillo!

Läs mer: När man har lite för roligt...

Ja... jag erkänner... jag är nörd...

....när det gäller ridning! Jag vill också erkänna att jag älskar detaljer!ToiniPussel
När jag ser ett ekipage så ser jag vilka möjligheter som finns och vilka detaljer som behöver jobbas med för att helheten ska bli bättre.
Det är den väg jag går, det finns som bekant många, många, många vägar till Rom. Och jag går min väg för att komma dit.

Jag ska ge några exempel på vilka detaljer jag aldrig bortser från när det gäller mina egna hästar...

Läs mer: Ja... jag erkänner... jag är nörd...

Eczelent Amarillo

Är en liten kille som håller på att bli "tonåring", 3 maj blir han 2 år och det börjar märkas.
amarilloblaklockaHan är sådär lite mittemellan liten och stor, och ärligt talat, så vet jag inte om jag gillar det.

Läs mer: Eczelent Amarillo

Jag har stämt Chalmers...

VRideApp.... för några år sedan så uppfann jag Riders Tactil Suit (RTS) tillsammans med det Kinesiska elektronikföretaget Hlxur Adhigx Industrial Co och det Amerikanska dataföretaget Apfolay.
Det blev tyvärr samarbetsproblem mellan det amerikanska bolaget och det kinesiska så RTS kom därför aldrig i produktion, men hela konceptet är skyddat och eftersom nu Chalmers är snubblande nära att kopiera vår produkt så är nu en stämningsansökan inlämnad.

Du kan läsa hela beskrivningen av vår Riders Tactil Suit längre ner.

Men medan den processen pågår så lanserar jag nu en ny, en produkt som är lite enklare att använda, nyhet för dig som är ryttare.

Nu utökas möjligheterna för dig som vill rida lektion på distans.

Läs mer: Jag har stämt Chalmers...

Hela familjen häst på tur

Igår var det ytterligare en sån där superkul ridtur, igen!
familjenhorseJag är så oerhört glad över att Ylva har flyttat hit med sin häst Yellow Crow, Kråkan som han kallas till vardags. Ylva är väldigt duktig och Kråkan är oerhört vältränad inom NH och Western så det är liksom bara att rida på rakt ut i terrängen.

I går tog vi som sagt hela hästfamiljen med oss, min plan var att rida på Misty till att börja med och sedan sadla om till Cilvano och rida honom resten av turen.
Misty är ju inte riden så mycket ännu och har en växlande biorytmkurva (om du är ung så kanske du inte vet vad biorytm är, men när det "kom" så fanns det ett tag maskiner ute på stan som man kunde genom att sätta handen på en skiva få sin biorytm avläst och utskriven, och då kunde man se om man var i en våg- eller daltopp i sin biorytm. Topp=bra dag, dal=gåhemochläggdigdag), ibland är hon som en "gammal" häst och ibland är hon den otränade-rödhåriga-nerviga-kontrollfreaken som hon är.
Hon är "häst" med andra ord, med ett litet extra stänk av Tabasco.
Cilvano gick alltså som handhäst hos Ylva och jag tog lilla Amarillo i snöret.
När vi hade suttit upp och började skritta längs vår uppfart kom jag på, att jag hade ju inte toleranstränat Misty uppsuttet med snöre-runt-kroppen! 

Läs mer: Hela familjen häst på tur

Sida 1 av 2